Blogg
Slik griller du den perfekte biffen i bålpanna
Få ting slår følelsen av å grille en saftig biff over åpen ild. Knitrende ved, glødende kull og den karakteristiske røyksmaken gir en helt unik matopplevelse. Men hvordan sikrer du at biffen får en perfekt stekeskorpe uten å bli brent? Med riktig teknikk og kvalitetskjøtt fra GastroRoyal kan du lage en biff som smaker like godt som på en førsteklasses steakhouse – bare ute i naturen. Her får du en steg-for-steg-guide til hvordan du griller den perfekte biffen i bålpanna.
Les merLammecarré – et fantastisk alternativ for påskeaften
Lammecarré er ikke bare en middag – det er et høydepunkt på påskebordet. Med sin saftige kjerne og sprø fettkant blir dette en rett som imponerer både familie og gjester. Sammen med kremede poteter, ovnsbakte grønnsaker og en fyldig saus blir dette påskemiddagen du vil huske. Her får du en steg-for-steg guide til hvordan du lager perfekt lammecarré – fra forberedelse til servering.
Les merDette er forskjellen mellom seige og møre kjøttstykker
Å servere kjøtt som er så mørt at det nærmest smelter på tunga, er noe enhver hobbykokk drømmer om. Men det er ikke alltid så lett å vite hva man skal se etter når man planlegger middagen.
Les merSlik steker du en perfekt entrecôte
Det er en grunn til at entrecôte er mange kokkers favorittkjøttstykke. Den smakfulle biffen fra ryggen på dyret er kjent for å være mørt, saftig og marmorert, og det finnes mange eksklusive produsenter fra alle verdenshjørner.
Les merSpareribs du sent vil glemme
Spareribs er erkeamerikansk grillmat, og en selvfølgelig del av deres 4. juli-feiringer og hagefester. Dette er noe vi nordmenn har tatt til oss, og spareribs er med tiden blitt en grillfavoritt også her til lands.
Les merIberico: Grisens svar på wagyu
Der japansk wagyu er kongen på haugen av storfekjøtt, er det en spansk dronning som regjerer over svinekjøttet. Iberico er navnet på den spanske griserasen som gir gourmeter over hele verden vann i munnen.
Les merDette gjør wagyu så unikt
Wagyu-kjøtt regnes som det absolutt beste og mest eksklusive kjøttet i verden. Om du ikke har smakt det selv, har du neppe unngått å høre at det stadig oftere blir nevnt i saftige ordelag fra entusiaster. Bare ordet smaker godt på tunga. Men hva kjennetegner egentlig kjøttet, og hvorfor er det så spesielt?
Les mer