Spørsmål og svar
Kjøpsprosess
Hvordan betaler jeg for ordren min?
Betaling skjer via Vipps. Etter din bestilling, vil vi klargjøre din ordre og veie opp stykkene, deretter blir du tilsendt en Vippsforespørsel. Det er få produkter i sortimentet som har fastvekt og det er derfor vi må gjøre det på denne måten.
Tar dere imot andre betalingsmetoder?
Vi jobber stadig med å få på plass flere betalingsløsninger, men foreløpig blir alle betalinger gjort via Vipps.
Hvordan blir varene mine levert?
For å bevare kvaliteten, leveres produktene dypfryst og vakuumpakket. Ved ankomst blir de levert i en isolert boks for å opprettholde den optimale temperaturen.
Hvor lang tid tar det før varene mine blir levert?
Det avhenger av hvor i landet du befinner deg, men vi pleier som regel å levere i løpet av 1-2 dager etter bestilling i nære områder.
Må jeg være hjemme for å ta imot varene?
Nei, det må du ikke. Sjåførene våre vil prøve å få tak i deg ved levering, men hvis ikke blir varene satt ved inngangspartiet. Temperaturen vil holde seg i lang tid, grunnet en isolert isoporboks leveransen kommer i.
Kjøttyper og forberedelser
Hvor lang tid tar det å tine kjøttet?
Hvor lang tid det tar å tine kjøttet, avhenger av hvor stort stykket er. Dersom vi tar utgangspunkt i én kilo, anbefaler vi å tine stykket i kjøleskapet over natten. Mindre stykker kan tine på benken noen timer før det skal tilberedes.
Hvordan skal jeg tine kjøttet?
Enten i kjøleskap eller på benken. Det går også helt fint å tine kjøtt i lunkent vann, men det er ikke nødvendig.
Hva er så spesielt med wagyu?
Wagyu har en spesiell genetisk evne til å produsere intens marmorering og en infiltrasjon av fett mellom muskelfibrene. Det er mye på grunn av fôrsammensetning og rasen. Kjøttet har en utrolig marmorering, saftighet og mørhet. En helt unik smak du sent vil glemme.
Hvordan skal jeg tilbrede wagyu?
Med utgangspunkt i en biff som Wagyu A5 fra Hokkaido, er det ikke mye du skal gjøre når du skal tilberede kjøttet. Salt kjøttet, men ikke for mye, og la biffen ligge romtemperert i cirka 30 minutter før du skal steke den. Stek på medium - høy varme i cirka 1 minutt på hver side. La den hvile i omtrent 5 minutter og vòila! Gjør deg klar for en smaksbombe i munnen. Vi anbefaler 70 - 120 gram per person. Topp med Antonius Caviar for en ekstra kulinarisk nytelse.
Hvor lang tid tar det å steke en brisket?
Brisket må langtidsstekes for et perfekt resultat. Bruk en skarp kniv og trim av litt overskuddsfett på toppen. Deretter skjær bort områder med eventuelle sener. Bruk rikelig med krydder! Din brisket er klar for en god og lang runde på grillen eller i smokeren. Vi anbefaler at sluttresultatet når en kjernetemperatur på opp mot 80 grader.
Hvilken kjernetemperatur er best på kjøttet?
En ideell kjernetemperatur avhenger av personlige preferanser, men vanligvis er 55-63 °C passende for saftig, mørt kjøtt.
Hva kjennetegner grain-fed okse?
At en okse er grain-fed betyr at den har spist korn eller mais i et gitt antall dager som en del av sin fôrsammensetting. Dette gir bedre marmorering og en sødme til kjøttet.
Hva kjennetegner grass-fed okse?
Det betyr at en okse har spist gress i et gitt antall dager som en del av sin fôrsammensetting. Dette gir bedre marmorering og smak til kjøttet.