Slik steker du en perfekt entrecôte
Om kjøttet Oppskrifter Middagstips
Det er en grunn til at entrecôte er mange kokkers favorittkjøttstykke. Den smakfulle biffen fra ryggen på dyret er kjent for å være mørt, saftig og marmorert, og det finnes mange eksklusive produsenter fra alle verdenshjørner.
Entrecôte er slett ikke vanskelig å tilberede, men det finnes mange veier til Rom. Her er våre anbefalte fremgangsmåter for panne, ovn og grill, samt hvordan du forbereder kjøttet før tilberedning.
Temperer kjøttet i minimum 30 minutter
For å få det perfekte resultatet til slutt, er det viktig at du gjør den korrekte forberedelsen. Kjøttet bør tempereres i minimum 30 minutter før du tilbereder det, og gjerne et par timer for å være på den sikre siden. Dette bidrar nemlig til jevnere steking og mer korrekt kjernetemperatur. Dersom kjøttet er for kaldt, vil porene eksplodere og noe av saften forsvinner. Romtemperatur på kjøttet forsikrer deg om at kjøttet stekes i stedet for at det «kokes».
Tørk kjøttet godt med kjøkkenpapir før du legger det i pannen, for å fjerne fukt som fortsatt kan sitte i. Skjær vekk hinner og brusk med en skarp kniv, og gni kjøttstykket inn med salt og pepper.
Les også: Spareribs du sent vil glemme
Steke entrecôte i panne
Den vanligste måten å tilberede entrecôte på, er i stekepannen. Etter at du har forberedt kjøttet riktig, bør du forvarme stekepanna med smør eller olje. Når det slutter å frese, er det varmt nok til å legge i kjøttet. Stek deretter i 2-3 minutter, til kjøttet har fått en fin karamellisert overflate og kjøttsaft pipler på overflaten. Den optimale steketiden kan variere ut fra tykkelsen på kjøttet. Snu kjøttet og stek like lenge på den andre siden, slik at du har fått en fin stekeskorpe.
Du kan med fordel bruke et steketermometer, for å få nøyaktige resultater. Kjernetemperaturen på en medium biff er 60 grader. Legg deg 5-7 grader under for rødt kjøtt, og cirka 10 grader over for vel stekt.
La kjøttet hvile i noen minutter på en tallerken før du serverer. Dette vil forbedre saftigheten i kjøttet.
Steke entrecôte i ovn
Det er ikke noe i veien for å steke entrecôten i ovnen. Om du får mange til middag, kan det være det foretrukne valget. Det er likevel lurt å finne frem stekepannen, og begynne med å brune kjøttet i 1 minutt på hver side. Deretter legger du kjøttet over i langpannen. For en medium / rare stekt entrecôte, steker du på 150 grader i cirka 8-15 minutter. La kjøttet hvile tilsvarende lenge før du serverer.
Entrecôte på grillen
All biff gjør seg godt på grillen! Entrecôtens fine fettmarmorering gjør at kjøttet holder seg saftig og mørt når det grilles. Vi anbefaler å gni kjøttet inn med salt og pepper før du legger det på grillen. Ellers er oppskriften ganske lik som når du steker i panne: grill biffen på direkte varme til oversiden pipler med kjøttsaft. Snu kjøttet og stek like lenge på den andre siden. La kjøttet hvile noen minutter før servering.
Les også: Dette gjør wagyu så unikt
GastroRoyal har et stort utvalg kvalitetskjøtt
GastroRoyal tilbyr kun kvalitetskjøtt, og hos oss kan du velge mellom mange entrecôter. Wagyu A5 fra Japan er en het kandidat til å kalles verdens beste kjøtt. Greater Omaha kommer fra amerikanske Black Angus, som blir fôret på mais i minimum 180 dager, for at kjøttet skal gi en helt utrolig smaksopplevelse. Varianten fra Australia, hvor de også har en lang tradisjon med produksjon av kvalitetsbiff, er en verdig utfordrer. Vi får også årlig inn flere tonn med biff fra Sør-Amerika. Land som Argentina, Brasil, Paraguay og Uruguay er kjent for sin forpliktelse til kvalitet, og er noen av de beste i verden på kjøtt. De har også inspirert oss i Europa til å få flere favoritter på grillen, som for eksempel Picanha.
Se hele vårt utvalg storfe her, eller ta kontakt om du ønsker å vite mer!