Svin
GastroRoyal har Europas beste ibéricokjøtt. I løpet av over 30 år har vi bygget opp nok kompetanse til å finne de rette produsentene for oss. Det finnes masse variabel kvalitet på markedet, men de som leverer kjøtt til oss, må overholde de høyeste kravene. Derfor kan vi alltid levere topp kvalitet.
Rasen er svartfot-gris (ibérico) og kommer fra Den iberiske halvøy og Patanegra i Spania. Svartfot-grisen veier i snitt 180 kilo og er liten av størrelse, men har lange og sterke bakben. Grisene lever frittgående og er utrolig dyktige på å finne god mat og meske i seg det de liker best. De spiser nemlig blant annet mellom 11-15 kilo eikenøtter om dagen. Det mest karakteristiske med grisen er dens evne til å erverve seg intramuskulært fett. De har en særegen genetikk hvor de har et utrolig høyt innhold av sunt fett, og er det samme fettet som man får i olivenolje. Ibérico slaktes etter minimum ett år og er en beskyttet matskatt i Spania.
Kontrastene er store sammenlignet med konvensjonell norsk svineproduksjon, da de spiser kraftfôr og tilbringer tiden sin i båser.
I dette sortimentet har vi også hentet det beste Norge har å by på. Vi får spesial-oppskårete stykningsdeler og et skjæremønster som storindustrien ikke prioriterer. St. Louis-style ribs fra Prima Jæren er et eksempel på dette og blir omtalt som Rolls Roycen av spareribs, med gode 3 centimeter kjøtt over beina.
For å bevare den overlegne kvaliteten leveres produktene dypfryst og vakuumpakket. Ved ankomst blir de levert i en isolert boks for å opprettholde den optimale temperaturen.